Nieuwsbrief

nummer 6 - september 2007

BKR-registratie

Bij BKR is bekend welke kredieten iemand op dit moment heeft en welke diegene de afgelopen vijf jaar heeft beëindigd. Niemand anders dan de persoon zelf of de kredietverleners kunnen bij BKR informeren naar iemands gegevens. Iemand kan zijn gegevens uitsluitend schriftelijk opvragen bij BKR via een willekeurige bank. Daar vult diegene een aanvraagformulier in en legitimeert zich met een geldig legitimatiebewijs. De bank stuurt het ingevulde aanvraagformulier naar BKR.
Lees verder

streep

Vestigingswet = verleden tijd

De Vestigingswet is per 3 juli 2007 bij Koninklijk Besluit volledig afgeschaft.
Door het wegvallen van deze wet zal naar verwachting meer ruimte ontstaan voor ondernemerschap, concurrentie en werkgelegenheid. De Vestigingswet is in het verleden ingesteld om het vakpeil en de algemene handelskennis van startende ondernemers te verhogen. Dit moest ondoordachte vestiging van bedrijven voorkomen. Lees verder

streep

Alimentatie & samenwonen

Wanneer de ex-vrouw gaat samenwonen als ware zij gehuwd, dan is dat een gewijzigde omstandigheid die tot stopzetting van de partneralimentatie leidt.

Er is ook sprake van een gewijzigde omstandigheid als de ex-vrouw een eigen inkomen krijgt, dat zij ten tijde van de echtscheiding niet had. Dan is herberekening van de partneralimentatie nodig en de financiële gegevens van partijen moeten dus weer boven water komen. De partneralimentatie kan dan worden herzien. Lees verder

 

streep

Avondspreekuur & makkelijk zoeken op www.adviesgroeplekstreek.nl

Om de website www.adviesgroeplekstreek.nl nog toegankelijker te maken is een zoekfunctie toegevoegd. Wilt u iets weten over een bepaald juridisch of belastingtechnisch onderwerp, klik dan op de knop zoeken op de startpagina. Vul vervolgens het door u gewenste trefwoord in en u vindt direct het betreffende artikel(en) of een toelichting over het onderwerp. Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kan het zijn dat wij die informatie (nog) niet op onze site hebben staan. U kunt uw vraag stellen via het e-mailformulier, maar u kunt natuurlijk ook ons kantoor bellen 030-6019292. Wij helpen u graag verder.

Avondspreekuur
Ons kantoor houdt elke donderdag vanaf 20.00 uur spreekuur. Maar om u optimaal van dienst te kunnen zijn, is het wenselijk even van tevoren een afspraak voor het avondspreekuur te maken.

streep

Beter met verzuim omgaan

Iedere werkgever heeft ermee te maken: ziekte en dus verzuim. Hieronder vindt u vijf tips over hoe u het beste kunt omgaan met dit vraagstuk.

1. Ga in gesprek.
Houd regelmatig contact met (zieke) medewerkers. Niet alleen om te achterhalen wat er aan de hand is, maar zeker ook om interesse te tonen.
Als werkgever heeft u het recht te vragen naar de verwachte verzuimduur.
Let wel: de medewerker is niet verplicht de aard van de ziekte te bespreken.
Lees verder

 

streep

Pensioen na echtscheiding: ook na 25 jaar nog verdeling!

In 1981 heeft de Hoge Raad in het bekende arrest “ Boon-van Loon” beslist dat de alle pensioenaanspraken (ook die van vóór het huwelijk) in aanmerking komen voor verdeling bij echtscheiding. Onlangs heeft de rechtbank Maastricht beslist dat ook nog vele jaren na de echtscheiding een verdeling van het pensioen gevorderd kan worden.

Vanaf 1 januari 1995 geldt de wet Verevening Pensioenrechten bij scheiding (WVP). Lees verder

 

streep

Mr. Felix Verbeek jubileert

Vrijdag, 08-09-07 was het exact 20 jaar geleden dat Felix Verbeek werd beëdigd tot advocaat. Na eerst in loondienst te zijn geweest op een advocatenkantoor in Breda verhuisde Felix naar Utrecht, waar hij door zijn specialisatie op het gebied van fiscaal recht in dienst kwam bij een kantoor op het Wilheminapark. In 1990 startte hij zijn eigen praktijk en was eveneens nog gedurende 5 jaar verbonden aan de Hogeschool voor Economie & Management als hogeschooldocent fiscaal recht. Felix Verbeek is sinds 1983 lid van de rechtswinkel Nieuwegein. Binnen het advocatenkantoor staat laagdrempeligheid hoog in het vaandel. Ervaar het en maak een afspraak.

Met vriendelijke groet,

Felix Verbeek
Mr Felix Verbeek

José Nieuwehuys
Mr José Nieuwenhuys

streep

Postbus 1467, 3430 BL Nieuwegein,
tel. 030 – 601 92 92, fax 030 – 601 93 53

www.adviesgroeplekstreek.nl

[email protected]


Disclaimer

Als relatie van Felix Verbeek of José Nieuwenhuys van Adviesgroep Lekstreek, advocatuur en belastingen ontvangt u deze nieuwsbrief om u te informeren over actualiteiten op juridisch en belastingtechnisch gebied en andere wetenswaardigheden. Deze nieuwsbrief ontvangt u geheel vrijblijvend. Het is onze bedoeling u zo goed mogelijk te informeren. Indien u dat niet wenst, kunt u zich uitschrijven door op de onderstaande p te klikken en de mail te verzenden.
Uitschrijven nieuwsbrief